składniki:
- 150 g makaronu rurki
- 1 brokuł
- 4 listki laurowe,
- 18 zielonych oliwek bez pestek,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 10 łyżek zmielonych migdałów,
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz.
wykonanie:
Ugotować kaszę gryczaną, cebulę pokroić w piórka, następnie dodać pokrojony i umyty szpinak. Potem na dużą patelnię wlać oliwę, wrzucić cebulę, szpinak i przykryć pokrywką. Całość dusić na małym ogniu przez ok. 5 min. od momentu zagotowania. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu, gałkę muszkatołową, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Smażyć przez 1-2 min. Na talerz nałożyć porcję kaszy, a na nią duszony szpinak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz