Łączna liczba wyświetleń

4,958

wtorek, 14 marca 2017

Czas na dietetyczny makaron z warzywami

Jeden moich  z ulubionych  przepisów dietetycznych... Mimo,że bez mięska..;)

składniki:

  • 150 g makaronu rurki
  • 1 brokuł
  • 4 listki laurowe,
  • 18 zielonych oliwek bez pestek, 
  • 1 ząbek czosnku, 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 łyżek zmielonych migdałów,
  •  sól morska 
  •  świeżo zmielony czarny pieprz.


wykonanie:

Ugotować kaszę gryczaną, cebulę pokroić w piórka, następnie dodać pokrojony i umyty szpinak. Potem na dużą patelnię wlać oliwę, wrzucić cebulę, szpinak i przykryć pokrywką. Całość  dusić na małym ogniu przez ok. 5 min. od momentu zagotowania. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu, gałkę muszkatołową, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Smażyć przez 1-2 min. Na talerz nałożyć porcję kaszy, a na nią duszony szpinak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz